MEER BOS THEATERPRODUCTIES
logo South African Road Trip
EXTRA
DARLING? DARLING!
Darling - waarschijnlijk weet u niet eens van het bestaan van dit dorp in de West- Kaap van Zuid-Afrika af. Een klein Kaaps dorp, bestaande uit drie delen, nog steeds gekenmerkt door die Apartheidspolitiek van de vorige eeuw. Een dorp zoals er zovelen zijn: ruim 10.000 inwoners, gekleurd/ zwart/ blank, grote werkloosheid, verveelde jongeren, geen middelbaar onderwijs en weinig industrie. Maar Darling is ook: Darling Brew, olijvenboerderijen, bekroonde wijnboerderijen (Groote Post, Cloof, Darling Cellars), Evita se Perron - het thuistheater van Pieter-Dirk Uys - , Darling Sweets en natuurlijk het Voorkamerfest!

Dit inmiddels bekende festival is in 2004 opgericht door Inge Bos en Wim Visser. Het idee is simpel: bezoekers worden in minibusjes langs een aantal huizen van locals geleid, waar zij in drie verschillende ‘voorkamers’ steeds verschillende optredens te zien krijgen. Dit kan variëren van een bijzonder krappe kamer in de township van Darling tot een grote Cape Dutch villa aan de rand van de stad. De optredens lopen uiteen van stand-up comedy tot klassieke muziek, uitgevoerd door bekende en minder bekende Zuid-Afrikaanse artiesten, aangevuld met internationale artiesten.
Eerste weekend september: het Voorkamerfest!

Het Voorkamerfest is een van de initiatieven opgezet en georganiseerd vanuit Stichting Darling uit Amsterdam. Deze stichting zet zich in voor economische, culturele en sociale verbetering van specifiek dit dorp en door het kleinschalige karakter van de projecten is het effect bijna direct zichtbaar.

Binnenkort: www.stichtingdarling.nl
www.voorkamerfest-darling.co.za
www.darlingtourism.co.za
Untitled Document
Nieuwsbrief Bos Theaterproducties Koop je tickets voor South African Road Trip Bestel de CD South African Road Trip in de webshop


© 2019 - 2020. Stichting Bos Theaterproducties. ANBI informatie. Siterealisatie Webwurm Webdesign